powrót
Stanowisko

Szef/Szefowa Kuchni

Umowa
etat
Wynagrodzenie

6200—6200 PLN brutto

Miasto
Gdańsk
Województwo
Pomorskie
Czas trwania oferty

09.06 06.07

Opis stanowiska

• przygotowywanie dań, posiłków zgodnie z zatwierdzoną recepturą i w uzgodnionej ilości
• opracowanie receptur dań, określenie ogólnego charakteru menu w ścisłej współpracy i
akceptacji kierownika kawiarni
• dbanie o najwyższą jakość i smak przygotowywanych posiłków oraz estetykę podania
• prawidłowe przygotowanie kuchni do miejsca pracy i optymalizacje przestrzeni
• monitorowanie menu w celu jego modyfikacji i udoskonalenia.
• w dni weekendowe wyznaczone przez Dyrektora lub Kierownika Kawiarni przygotowywanie i wydanie posiłków dla artystów występujących w Klubie
• utrzymanie należytej czystości i porządku naczyń, sprzętu i pomieszczeń kuchennych. Dbanie o czystość w kuchni i pomieszczeniach, w których przechowuje się i przetwarza produkty spożywcze, mycie urządzeń, garnków, naczyń, sztućców, usuwanie śmieci
• zabezpieczenie żywności i materiałów mających styczność z żywnością przed szkodnikami i
owadami
• kontrola nad stanem i jakością towarów oraz stosowanie się do FIFO
• posiadanie w miejscu pracy ważnych dokumentów wymaganych przez służby sanitarne
• przestrzeganie zaleceń służb sanitarnych, zasad HACCP, GHP, GMP
• wypełnianie księgi HACAP i prowadzenie niezbędnej dokumentacji
• znajomość, przestrzeganie i wykonywanie przepisów BHP, pożarowych, sanitarnych oraz
wszelkich innych obowiązujących w działalności gastronomicznej, w tym ustawy z dnia 25
sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów do niej wykonawczych

Wymagania

Nasze wymagania
• doświadczenie na stanowisku Kucharza (minimum 3 lata).
• dyspozycyjność i zaangażowanie
• otwartość do pracy w systemie zmianowym
• umiejętność pracy w zespole
• badania sanitarno-epidemiologiczne
• bardzo dobra organizacja pracy, kreatywność
• wysoka kultura osobista i dbanie o porządek
• znajomość technik kulinarnych i standardów sanitarnych
• umiejętność pracy pod presją czasu
• zaangażowanie i odpowiedzialność

Mile widziane:
• doświadczenie z Kuchnią Polską i Europejską
• kreatywność i umiejętność myślenia strategicznego
• mile widziane wykształcenie gastronomiczne

Oferujemy

• zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełny etat (pierwsza umowa na okres próbny na 3-miesiące, dobowa norma czasu pracy wynosi 8 godzin, norma tygodniowa przeciętnie 40 godzin w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy, w przyjętym okresie rozliczeniowym - art.129 §1 kp).
• wynagrodzenie 6 200 zł brutto (oraz inne składowe wynagrodzenia zgodnie z KP, ZFŚS)
• miejsce pracy w pobliżu publicznych środków transportu (SKM, tramwaje, autobusy, ścieżka rowerowa)
• przyjazne środowisko pracy w kreatywnym, profesjonalnym zespole w Instytucji Kultury o bogatej i wieloletniej historii
• możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych i udziału w szkoleniach i warsztatach
• miejsce pracy w pobliżu publicznych środków transportu (SKM, tramwaje, autobusy, ścieżka rowerowa)

Warunki aplikowania

W CV prosimy o podanie informacji potwierdzających nasze oczekiwania.
CV i krótki list motywacyjny należy przesłać pocztą elektroniczną na adres biuro@klubzak.com.pl
Wymagana treść klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji prowadzonego przez Klub Żak – samorządową instytucję kultury z siedzibą w Gdańsku, zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych.
Podanie przez Pana/Panią danych osobowych zawartych w Pana/Pani aplikacji jest dobrowolne, jednak jeżeli nie wyrazi Pan/Pani zgody na przetwarzanie danych osobowych, nie będziemy mogli przeprowadzić rekrutacji z Pana/Pani udziałem.

Pracuj w kulturze nie odpowiada za ewentualne błędy w ogłoszeniu.